Groepenkast vervangen die voldoet aan de hedendaagse eisen.

groepenkast vervangen

Groepenkast vervangen kan iedere woning eigenaar laten doen. Alles wat boven de meter zit daar bent u als eigenaar van de woning zelf verantwoordelijk voor. Dit kan worden aangepast zoals iedereen zelf wil. Wel is het belangrijk dat vervanging van de groepenkast correct gebeurt.

Veel oudere groepenkasten hebben nog smeltzekeringen (stoppen). Met de huidige techniek zijn groepenkasten steeds veiliger en beter. Deze apparaten zijn gevoeliger en kunnen daardoor soms zorgen dat ee bestaande storing zichtbaar wordt. Dit is ook de bedoeling aangezien er geen storingen in een elektra systeem mogen zitten.

Groepenkast steeds betaalbaarder.

Groepenkast vervangen kost tegenwoordig niet heel veel geld meer. De groepenkasten en onderdelen worden steeds betaalbaarder. Alle grote merken zoals Eaton, ABB, Hager of Emat voldoen aan de gestelde eisen. Wel is goed om te weten welke onderdelen een groepenkast nodig heeft. Ook mogen maar 4 groepen op 1 aardlekschakelaar worden aangesloten. En is het verbruik per groep belangrijk. Als het verbuik teveel is dan zal de groep afschakelen.

De bedrading en maximaal vermogen van de groep is relevant.

Naast de groepenkast en onderdelen is de bedrading ook erg belangrijk. Het soort draad is afhankelijk van de totale lengte vanaf de meterkast naar het apparaat en het verbruik van een apparaat.

Voor het verbuik van een groep kunnen we de rekensom hanteren van amperage x voltage = maximaal aantal watt. Bij 16 ampere en 230 volt is de maximale wattage op één groep 3680 watt. De vuistregel is wel dat niet de maximale wattage gebruikt wordt, dit om alsnog storingen en overbelasting te voorkomen.

Gemiddeld gebruikt een elektrische oven 3000 Watt, een vaatwasser 1200 Watt en een wasmachine 1100Watt.  Zo wordt goed duidelijk dat bepaalde apparaten een eigen groep nodig hebben aangezien anders deze groep over belast wordt. Wel worden apparaten steeds zuiniger en zal dit in de toekomst ook weer anders worden/zijn.

Advies of een offerte ontvangen? Vul dan het formulier in en wij nemen contact met u op.


U kunt het het privacy beleid inzien op de door ons ingerichte pagina. Wij gaan secuur om met uw gegevens.

 

 

Eaton 3 fase groepenkast

eaton groepenkast

Hager 3 fase groepenkast

hager groepenkast

ABB 1 fase groepenkast

abb groepenkast

Wij zijn connectedpartner van Klushulptwente.nl