Elektra Aansluiten

Elektra aansluiten? Zelf doen of iemand inschakelen?elektra-aansluiten

Zou u zelf elektra willen aansluiten dan adviseren wij u hiervoor iemand in te schakelen. Fixwell kan u helpen bij de aansluiting van elektra. De werkzaamheden die wij uitvoeren zijn heel divers. Aansluiting van een wandcontactdoos (stopcontact) tot het verhelpen van een storing.

Elektra aansluiten op de juiste manier

Het is van groot belang dat alle elektrische apparaten juist worden aangesloten. Dit uiteraard naast het gebruik van de juiste groepen in de meterkast en juiste dikte van de kabel. Het merendeel van de problemen ontstaat door dat apparaten niet goed zijn aangesloten. De kabels zijn te kort afgeknipt of er is teveel kabel zichtbaar waardoor deze in contact kan komen met water of stof.

Elektra aansluiten; de veel voorkomende werkzaamheden

Aansluiting kookgroep

Op het moment dat u ervoor kiest om op elektra te koken dan koopt u hiervoor bij uw keuken leverancier een elektrische kookplaat. Uiteraard dient deze nog wel aangesloten te worden. De aansluiting is meestal middels een perilex aansluiting. Dit is een speciaal soort aansluiting, hiervoor krijgt u ook een kookgroep (dubbele groep) in de meterkast.

Verhelpen van storingen

Is er op welke wijze een storing in uw meterkast of op een apparaat. Dan kunnen hiervoor onveilige situaties ontstaan. Het is belangrijk dat een storing altijd verholpen voordat u de betreffende groep in de meterkast weer inschakelt en-/ of gebruikt. Er kunnen meerdere oorzaken, het uitvallen van de hoofdzekering, teveel apparaten gebruiken op één groep of er is ergens vocht in de installatie gekomen (bijvoorbeeld onder een wasbak of in de bijkeuken).

Onderdelen plaatsen

Ook kunnen wij allerhande klusjes uitvoeren als het plaatsen van een extra stopcontact, één of meerdere stroompunten buiten maken, een serieschakelaar aansluiten en plaatsen of elektra aansluiten in de berging. Deze werkzaamheden zijn heel divers en door onze ervaring scheelt dit u veel tijd en heeft u alles goed voor elkaar.

Werken volgens de NEN1010

De werkzaamheden die wij uitvoeren zijn om er om veiligheid in uw woning te vergroten. De NEN1010 geeft de norm dan wel eisen aan voor (laagspanning) installaties. Onder deze installaties vallen bijvoorbeeld de gehele technische installatie in uw woning.

Kijk voor meer informatie over de NEN1010 norm op de website van NEN.

 

Vragen?

Vragen? Neem dan contact met ons op.

Dat kan door een email te sturen naar info@fixwell.nl, te bellen met 053 - 209 77 93 of door het contactformulier in te vullen.

Na het invullen van het contactformulier zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Voor een betrouwbaar alarmsysteem kunt u ook kijken op 123Alarmsysteem.nl