Buurt Watch

Buurt Watch

Buurt Watch zorgt voor veel veiligheid in uw buurt. Samen met de buurt zorgen voor vee veiligheid. Buurt Watch is aan te sluiten op uw Jablotron alarmsysteem, uw buren krijgen ook een melding bij calamiteit. Denkt u hierbij aan inbraak, brand, overval of een medische nood. Alle buren worden gealarmeerd bij een noodgeval en in geval van medische nood kan iemand snel met een AED ter plaatse zijn.

 

buurt-watch

Inbraak of brandalarm

Wanneer een alarmsysteem gekoppeld is zal er een melding worden verzonden naar iedereen die in de groep zit. Hierdoor kunnen buren snel reageren en hulp bieden. Hiermee is de kans veel groter dat een inbreker staande wordt gehouden en kan worden over gedragen aan de politie. Belangrijk is wel dat mensen onveilige situaties tegen gaan, ga geen held uithangen en laat een inbreker gaan als er een onveilige situatie is. Het is immers aan dat politie om inbrekers staande te houden. Bij een medische nood kan hulp van wel levensbelang zijn.

Buurtgroepen

U bepaalt zelf bij welke buurtgroepen u zich aanmeld. De beheerder dient toestemming te geven om iemand tot een groep toe te laten. Als u wordt toegevoegd tot een groep dan ontvangt u meldingen en notificaties.

Chatfunctie

De chatfunctie is veilig en volledig privacy bestendig. Binnen de chatfunctie kunt u berichten versturen en ontvangen, alle aangesloten contacten ontvangen dan een melding. Het is ook mogelijk om foto's en filmpjes te versturen en te bekijken.

Vermiste personen

Het is mogelijk om een vermist persoon op te geven. Deze wordt dan landelijk in alle groepen getoond. Met de brede verspreiding is de kans om iemand terug te vinden vele malen groter. Tevens is het mogelijk om één-op-één op te chatten met diegene die het bericht verspreid heeft.

Veiligheid in uw buurt

Er is ook een preventieve werking. Inbrekers blijven liever weg in een buurt waar bewoners een alert zijn en een melding krijgen in het geval van nood. Waakzaamheid van buurtbewoners heeft ook een gunstige invloed op leefbaarheid in de buurt.

 

Waarom gebruik maken Buurt Watch

Veiligheid en discreet zijn belangrijke kernwaarden. Dit is anders bij een Whatsapp groep, dan geeft u al uw privacy op en wordt alle informatie overgedragen aan Whatsapp. Dit gebeurt niet bij Buurt Watch, u heeft altijd de regie over uw eigen gegevens en privacy.

Heeft u vragen en-/ of opmerkingen dan vernemen wij deze graag.
U kunt hiervoor contact met ons opnemen via het contactmulier of per email via info@fixwell.nl

Meer informatie over een AJAX Alarmsysteem? Kijkt dan op de website van alarmsysteemenschede.nl